Home » archief » programma voorjaar 2016

Sint Nicolaas

programma voorjaar 2016

Zaterdag 16 januari: KRONIEK VAN DE KOPTISCH ORTHODOXE KERK door bisschop Arseny, in 1951 in Suez geboren, in 1980 hegoumen van het Baramousklooster in de Egyptische woestijn en sinds 1985 hoofd van koptische geloofsgemeenschap in Nederland met standplaats de H. Maagd Maria kathedraal in Amsterdam-Noord.

Zaterdag 20 februari: MARIA ZETEL VAN WIJSHEID, HAAR VERSCHIJNINGEN EN HAAR LEER door Robert Lemm, voorzitter van de Sint Nicolaas Academie en auteur van o.a. twee boeken over Maria, met een derde in voorbereiding.

Zaterdag 19 maart: GOED VOORBEELD DOET VOLGEN, over de betekenis van de zalige TITUS BRANDSMA, door Marlene Falke, leken karmelietes, moeder van vier kinderen, studeerde theologie en wijsbegeerte, geeft lezingen over spiritualiteit.

Zaterdag 16 april: KAN EEN NATUURWETENSCHAPPER GELOVEN IN GOD? Daan van Schalkwijk behaalde zijn graad in medische biologie aan het TNO en de Leidse Universiteit. Hij houdt zich bezig met wetenschappelijke vraagstukken, gezondheid en welzijn, onderzoek en statistiek.

Zaterdag 21 mei: PERMAFROST, DE WESTERSE GEOPOLITIEK als revolutie ten opzichte van het christendom door Tom Zwitser, filosoof en vormgever.