Home » Programma voorjaar 2017

Sint Nicolaas

Programma voorjaar 2017

Zaterdag 18 februari: FATIMA 1917-2017, DE ACTUELE BOODSCHAP
Pater Peter Klos, priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam, houdt zich al 25 jaar bezig met de Vrouwe van alle Volkeren (1945-59). In het jaar van Fatima veranderde de landkaart van Europa. De Maagd voorspelde het gevaar van de communistische Revolutie en de verzwakking van de Kerk. Hoe zit het met het zogeheten “derde geheim”?

Zaterdag 18 maart: HOE KON DE HOLOCAUST GEBEUREN?
De heer Ernst Verduin overleefde de concentratiekampen en ziet het als zijn missie de herinnering daaraan levend te houden… En hoe verging het de wereld sindsdien?

Zaterdag 22 april: DE SCHEIDING VAN ISLAM EN STAAT: het voorbeeld van het Ottomaanse Rijk en de Republiek Turkije
Dr. Alexander H. de Groot is historicus, werkt aan de faculteit Geesteswetenschap, Universiteit van Leiden. Zijn specialisme betreft Ottomaanse geschiedenis, Turkse poëzie en letterkunde. Hoe de Islam zich verhoudt tot de Moderniteit en de situatie in het Midden Oosten vormen het punt van zijn aandacht.

Zaterdag 20 mei: PAUS ADRIANUS VI, wat betekent deze enige Nederlandse paus ooit voor onze tijd; en hoe lag het toen, in de tijd van Renaissance en Humanisme, en van keizer Karel V?
Pim Walenkamp is leraar Nederlands en journalist, reisleider en gids en zit in het bestuur van het Katholiek Nieuwsblad. Hij werkt aan een proefschrift over Adrianus.

Zaterdag 17 juni: MARTELAARSCHAP IN HET CHRISTENDOM EN DE ISLAM en het verschil ertussen
Dr. Huib Klink, studeerde theologie aan de Universiteit van Utrecht, is dominee in Zuid Holland, docent filosofie, kenner van het werk van Plato, Kierkegaard en Groen van Prinsterer.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.